Model de contract de consultanţă pentru beneficiarii PNDR 2014-2020 – publicat pe site-ul AFIR

20

calcultorAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale vine în sprijinul beneficiarilor PNDR prin publicarea pe site-ul oficial a unui model orientativ de Contract de Prestări Servicii de Consultanţă. Demersul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) vine în urma dezbaterilor avute cu beneficiari Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, care au solicitat îndrumări cu privire la conţinutul şi clauzele contractelor de consultanţă, precum şi ca urmare a observaţiilor făcute de experţii AFIR în procesul de a verificare a proiectelor.

Modelul de contract este unul consultativ, menit să îi ajute pe beneficiarii ONDR 2014-2020 în ceea ce priveşte încheierea de contracte de consultanţă, pentru a preveni eventualele neînţelegeri pe parcursul implementării proiectelor de investiţii. AFIR nu poate impune un anumit tip de contract, pentru că nu ne putem amesteca în relaţia dintre două entităţi private – beneficiarii şi firmele de consultanţă.

Încheierea contractelor de consultanţă rămâne la aprecierea atât a beneficiarilor cât şi a firmelor de consultanţă. Nu este nimic impus, cu atât mai mult cu cât beneficiarii îşi pot scrie şi implementa singuri proiectul. Modelul de contract este doar un exemplu”, a declarat directorul general adjunct al AFIR, Nicolae Popa.

Modelul de contract are un caracter orientativ şi de recomandare.

Acest model se regăseşte la secţiunile dedicate fiecărei sub-Măsuri din PNDR, pe site-ul oficial al AFIR, respectiv www.afir.info.

Termenii Contractului de Prestări Servicii de Consultanţă vor fi stabiliţi de către potenţialul beneficiar al finanţării PNDR, care are dreptul de alege condiţiile pe care le consideră avantajoase pentru accesarea fondurilor europene şi implementarea cu succes a proiectului.

Obiectul contractului pe care potenţialul beneficiar îl va încheia cu societatea de consultanţă aleasă de către acesta, îl reprezintă executarea de către societatea de consultanţă a serviciilor de asistență de specialitate şi întocmirea documentaţiilor necesare în scopul implementării proiectului cu sprijin financiar de la bugetul Uniunii Europene, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR). (Integral pe ziarulunirea.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise