„Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni” a intrat în USL

9

La Congresul Extraordinar al partidului „Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni”, desfăşurat la Romexpo, în 7 aprilie, au fost adoptate modificări ale statutului, s-a votat pentru intrarea MV-DA în USL şi au fost alese câteva persoane pe funcţii de conducere la nivel central.
La finalul congresului, s-a semnat protocolul cu Uniunea Social Liberală. Intrarea în alianţă va permite introducerea unor teme specifice MV-DA pe agenda USL şi va da şansa de a obţine reprezentare politică în câteva dintre consiliile din Bucureşti şi din ţară la alegerile locale din 10 iunie 2012, şi, de asemenea, în parlament, la alegerile din toamnă.

Pentru prima dată în acest secol verzii vor intra în Parlamentul României.
Preşedintele partidului a fost ales Remus Cernea, iar preşedinte executiv Ştefan Szobotka. Preşedintele Fondator al partidului este dl. Rădulescu Milică, Secretarul General Horaţiu Ionescu, iar preşedintele de onoare Liviu Mihaiu. (în foto stânga: Ştefan Szobotka, preşedinte executiv, Remus Cernea, preşedinte, Milică Rădulescu, preşedinte Fondator al partidului – sursă foto, contul facebook Remus Cernea)
Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni este un partid nou care va aduce în prim planul dezbaterilor publice, printre multe altele, teme care privesc protecţia mediului, apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, funcţionarea democratică a instituţiilor, promovarea valorilor societăţii deschise, apărarea libertăţii de exprimare, un accent deosebit pus pe educaţie şi cercetare ştiinţifică, pe respectarea drepturilor şi libertăţilor în mediul virtual, pe apărarea libertăţii de gândire, de conştiinţă şi de religie şi pe separarea dintre biserică şi stat şamd. Partidul îşi propune să promoveze numeroase figuri noi, aducând un aer proaspăt în politica din România.
MV-DA a demarat, cu puţin timp înaintea Congresului de la Paris, din noiembrie 2011, unde a participat cu o delegaţie numeroasă, procedurile de afiliere la familia Verzilor Europeni. Partidul a mai fost reprezentat şi la Consiliile Verzilor Europeni de la Budapesta (1-3 aprilie 2011) şi Tallinn (8-10 octombrie 2010) şi va participa la Consiliul de la Copenhaga din perioada 10-13 mai 2012.

Citește și

Cmentariile sunt închise