Mirosul de paine proaspata te face o persoana mai buna

  Painea proaspata si calda este delicioasa, dar are si putere asupra sufletelor oamenilor.
Cercetatorii de la Universitatea Bretaniei de Sud din Franta au descoperit ca in apropierea brutariei dintr-un supermarket, oamenii sunt mai draguti: creste frecventa situatiilor in care isi alerteaza semenii ca le-a cazut ceva.

Desi suna a un experiment ridicol, rezultatele sale au fost publicate in “Journal of Social Psychology” si sugereaza ca anumite mirosuri declanseaza emotii pozitive si implicit un grad mai mare de altruism fata de straini.

“Ajutorul spontan este oferit mai degraba in zonele unde exista mirosuri placute, iar acest experiment confirma rolul mirosului ambiental in aparitia altruismului”, a declarat unul dintre cercetatori, citat de huffingtonpost.com.

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/235194/mirosul-de-paine-proaspata-te-face-o-persoana-mai-buna.html?utm_source=newsletter-daily-20121105&utm_medium=email&utm_content=daily-20121105&utm_campaign=Newsletter-Daily

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult