Ministrul spune că vânzările de lapte sunt mai mari şi preţul este bun

9

lapteministru

Deşi specialiştii din industrie atrăgeau atenţia asupra scăderii abrupte a vânzărilor de lapte datorită crizei aflatoxinei, ministrul Agriculturii a explicat că acestea sunt, statistic, mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit recolta.euMai mult, potrivit ministrului preţurile sunt mai bune decât în anii trecuţi.

Ministrul Daniel Constantin a făcut aceste afirmaţii joi, după şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din România.
“Am discutat aproape zilnic cu reprezentanţii patronatelor din industria laptelui şi ne spuneau că există o tendinţă. Dacă înainte aveam două preţuri, unul primăvara, când preţul scădea, şi altul toamna, când creştea, acum există o tendinţă de uniformizare. În 2013, preţurile nu au scăzut comparativ cu anii precedenţi. Sunt preţuri mult mai bune pentru crescătorii de animale decât în anii anteriori (…) În această perioadă, după anunţarea rezultatelor, vânzările sunt mai mari cu 2-3 procente decât anul trecut”, a declarat Daniel Constantin, potrivit Agerpres.
La sfârşitul lunii trecute, Dorin Cojocaru, directorul executiv al patronatului procesatorilor de lactate APRIL, atrăgea atenţia că vânzările de lapte scăzuseră cu aproape 45%.
Totodată, statisticile INS arată că în luna februarie a scăzut cantitatea de lapte colectat de la ferme.
„În luna februarie 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţii agricole şi centre de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut atât faţă de luna precedentă cât şi faţă de luna februarie 2012 cu 8,0%, respectiv cu 7,5%”, arată datele INS. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise