7 decembrie 2021 - 02:03

Ministrul Oros „pleacă la plimbare”: „Din păcate, nu de tot, ci doar pentru o zi” (Botănoiu)

Într-o altă postare pe Facebook marca Dumitru Daniel Botănoiu, fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și actual fermier, acesta comentează ironic despre vizita de azi a ministrului de resort, Nechita-Adrian Oros, în județul Vâlcea.

Pe pagina sa oficială de socializare, Botănoiu îl persiflează pe șeful de la Palatul din Bd. Carol I, 2-4, și spune că, din păcate, plimbarea lui Oros nu este decât una de o zi, „nu de tot”.

„Pe zi ce trece, Oros ne confirmă că este cel mai slab manager al Agriculturii de după 1990.
Ministrul pare să fi uitat că proiectul de irigații a fost scos din PNRR sau, pur și simplu, ține morțis să ne arate că nu-i pasă. Și, în loc să găsească soluții, ce face ministrul? Ce știe mai bine! Pleacă la plimbare, dar, din păcate, nu de tot, ci doar pentru o zi. Astazi, agenda transparentă a ministrului este plină de vizite în județul Vâlcea.

„Domnule Oros, să se plimbe poate oricine. Dar vă reamintesc că nu sunteți la cârma ministerului pentru a vă plimba, ci pentru a face măcar o parte din ce ați promis de când ați început mandatul.

„Apropo, ce-ați făcut de când ați devenit ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale? Sau credeți că este suficient să vă îmbrăcați în ie uneori și să vă pozați penibil pe unde vă plimbați? Păi cum îi ajută pe fermieri pozele astea? Mai pozați și cu fața aia de parcă vă strâng pantofii sau vă doare măseaua… Dar nu asta e problema, ci faptul că ocupați aiurea o funcție pentru care unii ar fi chiar competenți și ar vrea să și facă ceva.

„Domnule ministru, dacă v-ați autoevalua, ce ați scrie în acel raport? Chiar, ce notă v-ați da ca ministru? V-as da nota 2 și v-as trimite de unde ați venit, dar nu la Comisia de Agricultură…, că nici acolo nu ați făcut nimic. Ca vicepreședinte al Comisiei, de altfel, nici nu-mi amintesc să vă fi auzit vreodată glasul. Și acum știm și de ce: habar n-aveți de agricultură!”, a scris Botănoiu pe Facebook, joi, 17 iunie 2021.

Așa cum s-a declarat anterior (nimic rău în asta până la urmă), ministrul cu o agendă publică, Nechita-Adrian Oros, vizitează joi, 17 iunie 2021, fabrica de conserve „Râureni”, Liceul Agricol Drăgășani, Sera „Grădinari”, Ferma de Sturioni „Rosturio” și depozitul de legume-fructe „Agroholding” Drăgășani.