Ministrul Mediului, Rovana Plumb, audiată marți de Comisia specială pentru Roșia Montană

26

rovanaplumb

Ministrul Mediului și schimbărilor climatice, Rovana Plumb, și directorul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Gheorghe Duțu, vor fi audiați marți la Comisia specială pentru Roșia Montană.

Potrivit unui program al Comisiei, audierile de marți vor începe la ora 10,00.

Miercuri, 12 parlamentari ai Comisiei speciale pentru Roșia Montană, vor face deplasarea în teritoriu, în zona minieră, urmând ca joi începând cu ora 18,00 să aibă loc discuții și consultări cu reprezentanții ONG-urilor/ asociațiilor cu activitate reprezentativă în domeniu și organizatorii protestelor din Piața Universității.

Președintele Comisiei speciale privind proiectul Roșia Montană, Darius Vâlcov, a anunțat, luni, programul audierilor și instituțiile, printre care Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Informații Externe (SIE) și Președinția României, care vor fi solicitate să-și exprime un punct de vedere cu privire la actul normativ, precum și programul deplasării de miercuri din zona minieră.

“Vom solicita de asemenea, puncte de vedere și vom invita la dezbateri Academia Română, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Greco—Catolică, Biserica Reformată, Biserica Romano-Catolică și Biserica Unitariană. Vom solicita puncte de vedere de la Președinția României, Banca Națională a României, Academia de Studii Economice, Uniunea Arhitecților din România și vom invita și Ministerul Dezvoltării săptămâna viitoare la audieri”, a mai spus Vâlcov.Potrivit acestuia, toate audierile vor fi publice, iar săptămâna viitoare vor fi invitați la audieri reprezentanți ai Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, SC Minvest SA Deva, Ministerul Economiei, Roșia Montană Gold Corporation, Gabriel Resources, Institutul Geologic al României, Ministerul Finanțelor, Ministerul Bugetului, Ministerul Pădurilor și Apelor, SRI, SIE.

Senatorul a menționat că tot luni comisia a hotărât prelungirea până pe data de 15 octombrie a audierilor.

“Dezbaterea pe lege, amendamentele propriu-zise și articolele vor fi dezbătute începând cu 15 octombrie. Până atunci încercăm să audiem toate personale, instituțiile și ONG-urile care vor dori să participe la aceste dezbateri”, a mai spus Darius Vâlcov.

Luni a fost audiat ministrul Culturii, Daniel Barbu. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise