Ministrul Mediului: Pretul apei potabile trebuie sa scada

25

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat marti, ca trebuie sa se asigure accesul tuturor romanilor la retelele de alimentare cu apa pana in 2018 si ca pretul apei potabile trebuie sa scada. Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a participat marti, 12 iunie 2012, la cea de-a 14-a editie a Forumului Regional al Apei, organizat de Asociatia Romana a Apei – ARA, relateaza rtv.net.

“Din punctul de vedere al managementului resurselor de apa, autoritatile guvernamentale trebuie sa actioneze pe doua directii. Pe de o parte trebuie sa asiguram accesul intregii populatii la rețelele de alimentare cu apa pana in anul 2018, iar pe de alta parte sa diminuam pretul apei potabile platite de catre populatie”, a declarat ministrul Rovana Plumb. Ministrul a adaugat ca Romania si-a asumat mai multe angajemente din punctul de vedere al managementului resurselor de apa atunci cand a aderat la UE. In ceea ce priveste pozitia Romaniei in raport cu institutiile europene, ministrul Mediului si Padurilor a precizat ca:

“Este necesar ca, in relatia cu Uniunea Europeana, ministerele de resort care gestioneaza fonduri europene sa aiba o pozitie ferma in concordanta cu interesul national si cu particularitatile Romaniei ca stat membru, dar care sa respecte totodata principiile UE. Deciziile vor fi obiective si ferme si nu vor fi luate din birou, ci in urma vizitelor pe teren si a discutiilor consultative purtate in mod direct cu toti factorii de decizie implicati in gestionarea fondurilor europene”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult