Ministrul lui Voiculescu clonează cu USL-iști directorii din Agricultură

23

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, protejatul datornic al lui Dan Voiculescu, pregăteşte schimbarea a 50 de directori ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), fosta SAPARD.
Primul pas în planul ministrului Agriculturii este “dublarea” directorilor în funcţie cu 50 de directori care vor ocupa posturile nou înfiinţate. 

Pentru acestea, astăzi se dă concurs. Chiar dacă presiunea organizaţiilor judeţene era foarte mare, ministrul nu-şi putea permite, pur şi simplu, numirea, în funcţii de directori, a oamenilor propuşi de USL.

Pe lângă publicitatea nedorită pe care ar fi produs-o o asemenea măsură, Ministerul s-ar fi ales cu 50 de procese din partea actualilor directori, cărora nu li se putea imputa nimic într-atât de grav încât să fie demişi. În timpul mandatelor lor, APDRP a avut rezultate bune în absorbţia fondurilor europene – peste 4 miliarde de euro plătiţi până în august şi contracte de finanţare semnate în valoare de circa. 5,5 miliarde de euro. Aşa că, ministrul Daniel Constantin a hotărât “clonarea” posturilor de conducere.

Directorii actuali, dublaţi de adjuncţi

După ce l-a numit în funcţia de director general pe George Octavian Turtoi, pe 23 iulie, Daniel Constantin a pasat mingea în ograda Guvernului Ponta. La adăpostul crizei politice generate de referendumul de demitere a preşedintelui, Guvernul a aprobat o ordonanţă (24/2012) care a modificat OUG (13/2006) privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea APDRP prin reorganizarea Agenţiei SAPARD. Noua Ordonanţă prevede înfiinţarea a 50 de posturi noi de directori – 8 directori generali “adjuncţi” la Centrele regionale şi 42 directori la Oficiile judeţene (articolul II din OG 24/2012). Posturile vor fi ocupate în urma concursului de azi.

Pe noua organigramă se vede cum cei opt directori generali “adjuncţi” ai Centrelor Regionale urmează să se suprapună şi să subordoneze actualii directorii ai Centrelor! La fel, se întâmplă în cazul Oficiilor Judeţene (OJPDRP) unde directorii în funcţie (directori- adjuncţi, în titulatură) vor fi “dublaţi” şi subordonaţi unor directori plini.

Plătiţi din bani europeni

De unde se vor scoate însă banii pentru plata a încă 50 de noi directori, mai ales dintrun buget de criză? Iniţiatorii OG 24 au decis că “directorii” (cei 50 nou-numiţi) îşi vor primi salariile din… fonduri europene! Mai exact, OG 24 prevede: “Cheltuielile de personal aferente funcţiilor noucreate de directori generali adjuncţi ai centrelor regionale de plăţi pentru dezvoltare rurală şi pescuit, respectiv funcţiilor de directori ai oficiilor judeţene de plăţi pentru dezvoltare rurală şi pescuit se suportă din FEADR şi de la bugetul de stat” (Art. 1 pct. 6).

Citiţi mai mult: Ministrul lui Voiculescu clonează cu USL-iști directorii din Agricultură – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ministrul-lui-Voiculescu-cloneaz-cu-USL-iti-directorii-din-Agricultur-1006466.html#ixzz29mJpHWSn
EVZ.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise