Ministrul german al agriculturii prins intre criza reglementarii muncii si criza capacitatii de abatorizare

Marea coaliție politică germana a ajuns la un acord în disputa privind condițiile de muncă din industria cărnii. Ultima lege controversată din cadrul guvernului federal urmează să fie discutată în Bundestag la mijlocul lunii decembrie; Sindicatul a cerut modificări la propunerile făcute de ministrul federal al Muncii Hubertus Heil (SPD).

Acordul prevede acum că munca temporară pentru sacrificare și tăiere ar trebui interzise complet, și în mare măsură, în procesarea cărnii. Cu toate acestea, în procesarea cărnii ar trebui să fie posibilă acoperirea vârfurilor sezoniere de producție, permițând munca temporară într-o măsură limitată, în temeiul convențiilor colective. În plus, lucrătorii temporari ar trebui să primească aceeași remunerație ca și forța de muncă permanentă, iar normele de securitate și sănătate în muncă ar trebui, de asemenea, să se aplice în totalitate. Micile măcelării sunt în mare parte excluse de la modificarea legii.

Legea răspunde și la focarele repetate de coronavirus din industria cărnii. Ministrul Muncii a solicitat recent în repetate rânduri Sindicatului să ajungă la un acord anticipat, deoarece noile reglementări ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie.

Pe de altă parte, din cauza capacității insuficiente de producție, Ministrul agriculturii din Germania, Julia Kloeckner, a cerut abatoarelor și ambalatorilor de carne să lucreze în weekend și de sărbătorile legale pentru a face față numărului mare de animale care s-au acumulat în ferme în timpul crizei coronavirusului, potrivit Reuters.

Estimările sunt că 590.000 de animale, în special porci, așteaptă să fie sacrificate în Germania, a declarat ministrul agriculturii Julia Kloeckner. Subvențiile de stat pentru depozitarea cărnii nevândute sunt o opțiune, dar nu sunt accesibile imediat.

Germania a întărit reglementările de muncă și sănătate în abatoare și fabrici de ambalare a cărnii, după focarele de COVID-19.

Asociațiile de fermieri reclamă această reducere a capacității de sacrificare și faptul că, în special, porcii trebuie să fie ținuți mai mult în ferme, deși sunt gata de vânzare, provocând scăderi ale prețurilor.
Guvernul încearcă să sporească capacitatea de sacrificare. O creștere a crizei a fost oprită, odată cu punerea în funcțiune a unei capacități mai mari de sacrificare.

- Publicitate -

„Mijlocul lunii ianuarie ar fi un reper de timp rezonabil, deoarece cererea în acea perioadă va fi, din experiență, probabil slabă”, a spus ministrul Julia Kloeckner.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole