Ministrul Economiei le recomandă tinerilor să se orienteze către industrializarea rurală și spre zona satului românesc

23

Vosganian_senat

Tinerii antreprenori ar trebui să se orienteze către industriile de vârf, către zonele de consultanţă, de audit şi către industrializarea rurală, a marketizării pieţei rurale, zona satului românesc, a spus, luni, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la conferinţa dedicată programului Start-up România.

Ministrul Economiei a participat la conferinţa dedicată programului Start-up România, program pentru tinerii antreprenori, lansat de Romanian Business Accelerator.

“Dacă ar fi să recomand unui tânăr să intre în afaceri, aş vedea două zone: prima este cea care valorifică avantajul tinerei generaţii – deprinderea de a lucra pe computer, deprinderea de a înţelege industriile noi, deprinderea de a se putea orienta cu rapiditate în mediul economic – aş merge, deci, către industriile de vârf, către zonele de consultanţă, de audit, de zone calitative. A doua zonă, cu totul diferită de prima, dar foarte importantă, este cea a industrializării rurale, a marketizării pieţei rurale, zona satului românesc. E foarte important să recuperăm pentru mediul economic tineretul din zona rurală şi să recuperăm satul românesc pentru că o economie cu discrepanţe mari nu poate fi competitivă în ansamblul ei“, a spus Varujan Vosganian.
La finalul celor 6 luni, tinerii antreprenori vor avea un proiect de start-up funcţional, o reţea de cunoştinţe atât printre tineri ca ei, cât şi printre oameni de afaceri cu experienţă şi vor avea posibili investitori pentru proiectele lor. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise