Ministrul Daniel Constantin şi comisarul Dacian Cioloş vor vizita Delta Dunării

34

deltadun22

În data de 29 septembrie 2013, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va vizita Delta Dunării alături de comisarii europeni Maria Damanaki (comisar european pentru Piscicultura și Afaceri Maritime) și Dacian Cioloș (comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală).

Din delegație vor mai face parte ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Varga, precum și alți demnitari din ministerele amintite.

Oficialii vor vizita pe cale navigabilă satul Sf. Gheorghe și zonele învecinate și vor avea o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților locale, ai Rezervației Biosferei Delta Dunării, ai organizațiilor de mediu și asociațiilor de pescari, ocazie cu care se vor discuta subiecte cu privire la Delta Dunării – pescuit, acvacultura durabilă și oportunități de dezvoltare a activităților economice, în deplină armonie cu menținerea biodiversității și păstrarea tradițiilor.

Totodată, va fi pusă în discuție dezvoltarea durabilă a comunităților locale din perspectiva Grupurilor de acțiune locală pentru dezvoltare rurală și pescuit (GAL și FLAG). La finalul zilei se va vizita și o ferma de calcan din zona Cap Midia.

Citește și

Cmentariile sunt închise