MINISTRUL DAEA LA BILANT: „AM STABILIZAT PIATA. FRICA PAZESTE VIA.”

Preţurile principalelor produse alimentare din magazine nu au mai crescut în ultima perioadă, după ce acestea ajunseseră ”să înţepe tavanul”, în condiţiile în care sunt monitorizate zilnic în mai multe magazine de către Ministerul Agriculturii, iar ”frica păzeşte via”, a afirmat vineri ministrul Agriculturii, Petre Daea, la prezentarea bilanţului anual.

La finalul lunii noiembrie, Petre Daea a declarat că a analizat factorii care au generat scumpirea ouălor din ultima perioadă, considerând că nu este normal ca oul achiziţionat cu 50 de bani la poarta fermei să ajungă pe raftul magazinelor la un preţ dublu, de circa un leu. Oficialul a subliniat atunci că, în unele magazine, lucrurile s-au îmbunătăţit din punct de vedere al preţului.

Vineri, la prezentarea bilanţului anual al ministerului pe care-l conduce, Daea a subliniat că preţurile principalelor produse nu au mai crescut deloc.

”S-au potolit. Am informaţii pe fiecare magazin în parte, le urmărim zilnic. Toate preţurile de la produsele principale nu au mai crescut. Absolut deloc. (…) Eu le urmăresc zilnic. Pe masa mea vin aceste informaţii în fiecare zi. (…) S-au potolit. Frica păzeşte via”, a afirmat Daea.

De la începutul lunii noiembrie, preţul ouălor a crescut chiar şi cu 50% în magazine, producătorii punând această situaţie pe seama unei scăderi a producţiei odată cu răcirea vremii, dar şi pe seama crizei de pe piaţa europeană.

- Publicitate -

La începutul lunii noiembrie, ministrul AgrIculturii spunea că este vorba despre „un puseu pe piaţă”, consecinţă a scandalului contaminării cu Fipronil, care a afectat ferme din Olanda, Franţa Belgia. Ministrul a argumentat atunci că, oferta fiind mai mică, „piaţa a reacţionat în mod natural”.

Ulterior, Daea a declarat că aşteaptă explicaţiile Consiliului Concurenţei privind creşterea preţurilor unor alimente, în special carne şi ouă, Ministerul Agriculturii negăsind niciun factor care să justifice aceste scumpiri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole