Ministrul Barbu anunță un nou ajutor de stat de 70.000 de euro pentru micii fermieri!

Micii fermieri vor beneficia de un ajutor de stat de 70.000 de euro pentru încălzirea serelor, a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la Conferința Națională „Digitalizarea pieţelor, model de bune practici în administraţia locală”, organizată marți de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului România Inteligentă.

Potrivit șefului MADR, programul de finanțare pentru încălzire vizează achiziționarea unui kit ce conține o centrală, partea de încălzire în interiorul serei, inclusiv cu panouri fotovoltaice pentru consum curent.

Totodată, ministrul agriculturiia mai venit cu o veste bună pentru micii fermieri români: înființarea, începând cu anul 2024, a 15 centre de colectare pentru legume și fructe.

„Împreună cu unitățile administrativ-teritoriale și consiliile județene, va fi un parteneriat pentru crearea a 15 centre de colectare pentru legume și fructe. Vorbim de patru benzi de sortare: roșii, castraveți, ardei gras și kapia. Vor fi funcționale începând cu anul 2024”, a declarat Florin Barbu.

Mai mult, noul ministru al agriculturii i-a asigurat pe micii fermieri că, prin Casa de Comerț Unirea, se vor încheia contracte cu toate supermarketurile pentru ca aceștia să îți poată valorifica producția.

„Casa Unirea va încheia contracte cu toate supermarketurile. Vom încheia pe cantitățile necesare pe care supermarketurile le vor cere, cooperative care gestionează, vom discuta cu fermierii, veți pune legumele necesare în baza contractelor cu supermarketurile”, a mai spus Florin Barbu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole