Ministrul Agriculturii vrea un masterplan cu direcțiile de dezvoltare a agriculturii

insamantari

Direcţiile importante de dezvoltare a agriculturii vor fi incluse într-un masterplan care va fi elaborat în urma unor consultări între Ministerul Agriculturii, mediul academic, patronatele din domeniu şi investitori români şi străini, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Din păcate, după 1989, strategiile pe care le-am avut în agricultură s-au schimbat în funcţie de partidele politice, de stânga sau de dreapta. Se pune din ce în ce mai mult accent pe lipsa hranei în anumite ţări. De aceea am considerat că este extrem de important ca în această perioadă să avem o serie de întâlniri în urma cărora să stabilim împreună direcţiile principale de dezvoltare a agriculturii româneşti pe termen mediu şi lung”, a afirmat Constantin.
“Sunt însă sceptic că vom putea să ajungem la un acord cu toate forţele politice pentru a aproba o strategie atât de complexă şi de punctuală”, a afirmat Constantin.La prima întâlnire, care se desfăşoară miercuri la Academia Română, au fost invitaţi reprezentanţi ai mediului ştiinţific, ai Academiei Române şi Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice. Vor urma întâlniri cu patronatele din domeniu şi investitorii străini, dar şi cu comisia prezidenţială.

În luna septembrie, direcţiile importante de dezvoltare a agriculturii vor fi reunite într-un masterplan pe termen mediu şi lung.

“Acesta va fi supus atenţiei partidelor politice şi îmi place să cred că acest masterplan va fi aprobat la nivelul parlamentului”, a mai spus ministrul Agriculturii.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult