Ministrul Agriculturii: Trebuie să continuăm să aducem cât mai aproape de satul românesc copiii de la oraș

12

constantindddInițiativa Comisiei Europene de a organiza un târg tradițional în Capitală este o modalitate de a arăta bucureștenilor locul de unde vin produsele agricole și efortul făcut de fermierii români pentru obținerea acestora, consideră ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de AGERPRES.

‘Felicit Comisia Europeană pentru că a adus satul românesc în mijlocul orașului. Mă bucur că agricultura stârnește atât de mult interesul celor de la oraș și consider că trebuie să continuăm să aducem cât mai aproape de satul românesc copiii de la oraș astfel încât să nu ajungem ca în alte țări unde se credea că laptele vine de la supermarket iar vaca este bou. Este un exercițiu de a arăta generațiilor viitoare de unde vin produsele agroalimentare, cum se obțin și câtă muncă trebuie depusă pentru un produs pe care îl găsim foarte ușor în supermarket și în piețe’, a arătat ministrul Agriculturii, prezent duminică la RuralFest Bucharest, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene.

Potrivit acestuia, agricultura României a devenit tot mai inovatoare iar fermierii încep să dețină afaceri tot mai complexe și au produse cu rețete din ce în ce mai diversificate astfel încât să poată atrage consumatorul.

‘Mă bucur că agricultura s-a capitalizat foarte bine. Este din ce în ce mai inovatoare. Fermierii români știu ce au de făcut pentru a avea producții din ce în ce mai mari’, a menționat Daniel Constantin.

Întrebat dacă se gândește să organizeze permanent un astfel de târg în București, șeful MADR a precizat că există, în curtea Ministerului Agriculturii, un astfel de târg care promovează lunar tradițiile și produsele tradiționale românești.

‘Așa cum ne-am gândit să avem în hipermarketuri un colț cu produse românești iar mai nou un colț sau stand cu produse tradiționale din orice zonă a țării, ar fi posibilă și organizarea permanentă, în mijlocul Bucureștiului, a unui astfel de eveniment în care tradițiile se îmbină foarte bine cu produsele tradiționale’, a precizat ministrul citat.

La RuralFest Bucharest ministrul Agriculturii a venit însoțit de fiul său și, în contextul începerii noului an școlar, a urat tuturor copiilor un an cât mai plăcut.

Peste 150 de producători, meșteșugari și artizani participă duminică, pe Șoseaua Kiseleff din Capitală, la RuralFest Bucharest, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene.

O minifermă de animale, ateliere de meșteșuguri tradiționale, expoziții cu vânzare, demonstrații de gătit, o paradă a costumelor populare, dansuri folclorice, jocuri și concursuri cu premii sunt numai câteva dintre manifestările derulate în cadrul evenimentului la care este prezent și comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș.

Citește și

Cmentariile sunt închise