Ministrul Agriculturii spune că în septembrie s-ar putea şti când se reduce TVA la lapte, legume şi fructe

16

fructesilegumeMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, vicepremierul Daniel Constantin, a declarat joi, la Sibiu, că abia în luna septembrie este posibil să poată spune când se va reduce Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) la lapte, legume şi fructe, după ce se va analiza impactul reducerii TVA-ului la pâine.

“Sigur că analizăm în momentul de faţă reducerea TVA la mai multe produse, inclusiv la carne. La carne, aşa cum spunea şi domnul prim-ministru, impactul este ceva mai mare şi atunci trebuie să facem o analiză profundă, astfel încât să nu venim cu alte taxe suplimentare. Dar, vreau să vă spun că suntem aproape de a definitiva o analiză cu privire la reducerea TVA-ului la legume şi fructe, la lapte. Sigur că noi analizăm şi pe domeniul carne şi sper să putem la un moment dat să introducem toate aceste domenii sau cel puţin, treptat”, a precizat ministrul Agriculturii.

El nu a dat un termen exact când se va reduce TVA la lapte, legume şi fructe.

“Nu vreau să risc un termen pentru că eu aştept analiza pe reducerea TVA-ului pe sectorul de panificaţie, pe tot lanţul de producţie. Această analiză probabil că va fi gata în septembrie şi abia după aceea pot să risc aşa cum spuneaţi dumneavoastră, un termen”, a adăugat ministrul Daniel Constantin.

Reducerea TVA la lapte, legume şi fructe va reduce evaziunea fiscală, care se află ‘încă la cote destul de ridicate’, în agricultură, spune ministrul Daniel Constantin.

“Definitivăm o analiză şi vom vedea dacă ne permite bugetul pe 2014 sau 2015 să introducem această măsură, la care eu, ca ministru al Agriculturii, ţin foarte mult pentru că dincolo de ajutorarea celor care vor avea un preţ mai mic, evaziunea fiscală probabil că va fi combătută masiv. Şi în acest domeniu, în agricultură, în industria alimentară, din păcate, evaziunea fiscală este încă la cote destul de ridicate. Noi avem şi alte măsuri, este un comitet interministerial şi ceea ce vedeţi în ultimele luni vizavi de modalitatea în care instituţiile statului îşi fac datoria, reprezintă şi un rezultat al acelui comitet interministerial, condus de premier”, a explicat ministrul Agriculturii. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise