Ministrul Agriculturii spera ca Romania sa scape de intreruperea platilor de la Comisia Europeana pana pe 13 iulie

29

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin a prezentat miercuri concluziile lucrărilor Consiliului de Miniştri desfăşurat la Bruxelles în perioada 14 – 15 mai 2012 şi detalii privind discuţiile cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, şi Maria Damanaki, comisarul european pentru Afaceri Maritime şi Pescuit.
În cadrul întâlnirii cu Dacian Cioloş, ministrul român a prezentat poziţia României faţă de proiectul de reformă al politicii Agricole Comune 2014 – 2020.

De asemenea, ministrul Daniel Constantin a vorbit despre două proiecte deosebit de importante: programul vizând susţinerea sectorului de irigaţii cu finanţare din fondurile structurale comunitare.
Al doilea proiect prezentat comisarului Cioloş vizează dezvoltarea unui nou concept de dezvoltare a satului românesc, care să aibă la bază ca instrument de finanţare noul pachet financiar 2014-2020. „Cred că putem să construim împreună cu cei care se ocupă în România de aceste analize şi cu Comisia Europeană, să găsim cea mai bună metodă astfel încât satul românesc să se dezvolte şi din punct de vedere al puterii de cumpărare, al creării de locuri de muncă. Cetăţenii din mediul rural trebuie să se bucure de facilităţile, care în mare parte s-au dezvoltat în această perioadă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013”, susţine ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Cea mai importantă întâlnire a fost, în opinia ministrului, cea cu Maria Damanaki, responsabilul european pentru Afaceri Maritime şi Pescuit. „Un angajament pe care l-am luat către comisarul european, (…) a fost acela ca în cel mai scurt timp să încercăm remedierea deficienţelor”, a spus ministrul Agriculturii.
Prima măsură anunţată, cu această ocazie, este demiterea întregii conduceri de la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit. „Sper să putem, în termenul pe care îl avem, până la 13 iulie, să vorbim de ridicarea interdicţiei pe care o avem în momentul de faţă, întreruperea plăţilor de la Comisia Europeană”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult