Ministrul Agriculturii se întâlnește la Palatul Victoria cu o delegație a fermierilor care protestează în fața Guvernului

8

Daniel ConstantinMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, discută la Palatul Victoria cu o delegație a reprezentanților fermierilor din sectorul zootehnic care protestează în fața Palatului Victoria.

În deschiderea ședinței de Guvern, ministrul Agriculturii a precizat, la solicitarea premierului Victor Ponta, că agricultorii care protestează în fața sediului Guvernului sunt nemulțumiți de faptul că există întârzieri în ceea ce privește plata subvenției pe cap de animal. Întrebat de premier de ce sunt nemulțumiți fermierii, Constantin a spus: „Avem toate resursele domnule prim-ministru și mulțumim ministrului de Finanțe”.

„A existat, într-adevăr, o anumită întârziere în plata subvențiilor pentru cap de animal, din cauze externe, dar le-am explicat deja fermierilor. Cert este că astăzi au deja toate fondurile în conturi, toți fermierii”, a spus ministrul Agriculturii. Întrebat în continuare de Ponta de ce protestele continuă dacă există banii, Constantin a spus: „Pentru că au întârziat puțin fondurile”.

Premierul i-a transmis: „Păi, mergeți și spuneți-le că au intrat banii în cont. Să-i ia din cont. Și de ce nu protestează la dumneavoastră, de ce protestează la Guvern ?”.

Ministrul Agriculturii a precizat: „Mai sunt și alte probleme care nu țin neapărat de Ministerul Agriculturii. Cert este că 275 de milioane de lei, ieri și astăzi, au intrat în conturile fermierilor”.

Premierul a concluzionat: „Vă rog să mergeți să aveți dialog, să informați și presa că banii sunt în cont și data viitoare să încercăm să nu mai existe întârzieri. Că, până la urmă oamenii au dreptate, e o diferență dacă-i dai la timp sau dacă-i dai după o săptămână sau două mai târziu”. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise