MINISTRUL AGRICULTURII A SALUTAT DESCHIDEREA BĂNCILOR CĂTTRE FERMIERI

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus joi, în deschiderea Târgului Național de Agricultură de la Brăila, că este mulțumit că fermierii au avut un an agricol bun și mulți au putere financiară să cumpere utilaje moderne care să îi ajute în desfășurarea activității, el apreciind și că este “extraordinar” că “băncile au început să coboare treptele spre fermieri”.

Ministrul Daea a declarat la început că anul acesta județul fruntaș în agricultură a fost Brăila, motiv pentru care nu putea lipsi de la un asemenea eveniment important.

“Nu puteam să lipsesc de la o asemenea manifestare, mai ales că județul Brăila este un județ cu un puternic profil agrar, cu fermieri deosebiți, iar anul acesta este județul fruntaș în agricultura țării românești. Acest județ beneficiază de cea mai importantă suprafață la irigat. Când am venit în județ, am fost să văd dacă canalele cu apă gratuită dată de Guvernul României sunt folosite. Spre surprinderea mea și așteptările mele normale, am găsit fermieri care asigură norma de udare pentru răsărirea culturilor din această toamnă’, a declarat Daea.

Ministrul Agriculturii a mai precizat, după ce a vizitat întreg târgul de la Brăila că, din discuțiile pe care le-a avut reprezentanții firmelor care livrează utilaje agricole, a fost impresionat și mulțumit în același timp că “ei au constatat, prin câștigul propriu, că a fost un an excepțional, ceea ce demonstrează tuturor că fermierii sunt interesați și au putere financiară să cumpere asemenea utilaje”.

“Altminteri, nici nu poți să ajungi la performanță, fără o tehnică nouă, fără o tehnică modernă. De asemenea, este un lucru extraodinar de bun că băncile au început să coboare treptele spre fermieri. Așteptam acest moment demult, pentru că fermierii au urcat destul treptele spre bănci”, a completat Daea.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Românie, Mihai Daraban, a precizat, cu această ocazie, că piața de târguri și expoziții reprezintă ‘un barometru al unui domeniu de activitate, iar dimensiunea și efervescența sub care se desfășoară aceste evenimente dau modul real în care se dezvoltă acest domeniu de activitate’ și că există ‘un boom la nivel național în ceea ce înseamnă târguri de agricultură și industrie alimentară’ (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult