Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu crescătorii de bovine şi cu cei de ovine. Află ce au discutat!

30

intalnire_MADRMinistrul Achim Irimescu a condus în 26 ianuarie 2016 două şedinţe de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor de ovine şi bovine din România, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În cadrul întâlnirii cu crescătorii de ovine, reprezentanţii formelor asociative au solicitat organizarea de grupuri de lucru cu ANSVSA, APIA, MADR în ce priveşte revizuirea ordinului 619/2015, precum şi a ordinului ANSVSA 40/2010.

S-a adus în discuţie necesitatea unei întâlniri între instituţiile bancare şi crescătorii de animale pentru a identifica soluţii mai avantajoase în ce priveşte relaţia acestora în privinţa comisioanelor solicitate de bănci dar şi pentru reducerea perioadei de rambursare a sumelor de la APIA.

Un alt subiect de pe agendă a fost acordarea sprijinului de minimis pentru berbeci începând cu luna februarie pentru a putea achiziţiona berbeci înainte de 1 august în vederea folosirii la montă. În acest sens, s-a discutat necesitatea implementării unui program naţional de eradicare a scrapiei la ovine.

Crescătorii prezenţi au ridicat anumite probleme despre interpretarea legii 145/2014 în privinţa atestatelor de producător şi a carnetelor de comercializare.

Cu reprezentanţii sectorului bovin discuţiile au vizat legea cooperaţiei agricole, susţinerea facilităţilor fiscale pentru cooperative, cadrul legislativ de realizare a fondului mutual, soluţii pentru a veni în sprijinul crescătorilor de bovine în ce priveşte preţul scăzut al laptelui, situaţia plăţilor în sectorul de creşterea a bovinelor precum şi situaţia camerelor agricole, în vederea identificării unei variante ca acestea să devină funcţionale.

Citește și
1 Comentariu
  1. Gavris Florin spune

    Rusine ministeruli agriculturi si primuli ministru , suntem mintit mai rau ca pe timpul lui constantin

Cmentariile sunt închise