Ministrul Agriculturii: România trebuie să deschidă și alte piețe pentru a vinde produsele la prețuri corespunzătoare

14

constantinagrfsRomânia trebuie să deschidă și alte piețe pentru a-și vinde produsele la prețuri corespunzătoare, acordul cu China fiind unul istoric, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

n acest context, șeful de la Agricultură a subliniat că instituția pe care o conduce a făcut eforturi, anul trecut, pentru a debloca piața din Rusia, dar și piețele din țările arabe și din China

“De ce deschidem alte piețe? Pentru că este foarte important pentru România. Competiția pe piața Uniunii Europene, așa cum știți, din cauza diferenței de sprijin european între România și alte state, este extrem de puternică. România are nevoie, pentru a vinde produsele pe care le are la prețuri corespunzătoare, să deschidă și alte piețe. Din acest punct de vedere, Ministerul Agriculturii a făcut anul trecut eforturi să deblocheze atât piața din Rusia, cât și piața din țările arabe și piața din China’, a spus Daniel Constantin, în conferința ‘Viitorul agriculturii românești — între instrumente comunitare și financiare. Focus pe investițiile necesare’.

Ministrul a subliniat faptul că s-au reușit pași importanți în acest sens, iar acordul cu China ar putea fi numit istoric.

“Este primul de acest gen, care stabilește baza pentru ca produsele românești să fie exportate. Primii pași s-au făcut pe zona de creștere a porcilor și pe zona de creștere a bovinelor. Existe premise importante ca în 2014 să se extindă aceste acorduri și pe zona de ovine, dar și pe alte zone care, în timpul discuțiilor de la București, s-au manifestat ca fiind de interes pentru partea chineză’, a adăugat acesta.

Camera de Comerț Italiană pentru România a organizat, miercuri, conferința ‘Viitorul agriculturii românești — între instrumente comunitare și financiare. Focus pe investițiile necesare’.  ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise