Ministrul Agriculturii propune patronatelor de profil din România să promoveze vinurile moldoveneşti

8

vinuridd3

MADR a anunţat, printr-un comunicat de presă, că ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin,  a avut mai multe convorbiri telefonice cu omologul său din Republica Moldova, Vasile Bumacov, urmare a deciziei din data de 10 septembrie a.c. a Federației Ruse de interzicere a importurilor de vin din țara vecină.

Ministrul Agriculturii din România a precizat că este la curent cu eforturile depuse în ultimii ani de producătorii de vin din Republica Moldova pentru creșterea calității.

Ministrul Daniel Constantin a inițiat deja o serie de discuții cu patronatele de profil din România pe tema posibilităților de sprijinire a producătorilor din țara vecină în ceea ce privește promovarea și comercializarea produselor acestora pe piața românească.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va propune organizarea în luna noiembrie, în comun cu patronatele din industria vinului, a unei serii de evenimente de promovare a vinului românesc, la care să fie invitați să participe și producătorii de profil din Republica Moldova.

Daniel Constantin îndeamnă distribuitorii și marii comercianți să achiziționeze vin din Republica Moldova și își exprimă încrederea că viitoarele comenzi vor confirma încrederea de care produsele din țara vecină se bucură în rândul consumatorilor români.

Citește și

Cmentariile sunt închise