Ministrul Agriculturii: Probabil de anul viitor va scădea TVA-ul la carne, dar vrem și la legume, fructe și lapte

7

daniel1

Carnea va fi următorul produs la care se va reduce TVA-ul la 9%, probabil se va face acestă reducere de anul viitor și va cuprinde și alte produse, precum legumele, fructele și laptele, a declarat, marți, la Titu, județul Dâmbovița, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

”Pentru bugetul anului 2014 nu discutăm, pentru că implicațiile sper să nu mai fie asupra bugetului dacă scădem TVA-ul la carne. Anul acesta într-adevăr au fost implicații pentru că există acea neîncredere că odată cu reducerea TVA avem încasări cel puțin egale. Se reduce TVA de la 24% la 9%. Obiectivul pe care l-a avut FMI, și e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai României a fost ca încasările la bugetul de stat să fie cel puțin aceleași”, a precizat ministrul Daniel Constantin.

”După o perioadă, să zicem un an de zile, se va face o evaluare dacă efectul reducerii TVA la pâine a fost benefic, în sensul că s-a redus prețul pâinii, că am salvat acele societăți, am salvat locuri de muncă, dar am avut și încasări cel puțin egale la bugetul de stat și dacă toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem să reducem și am spus de fiecare dată, probabil, următorul produs va fi carnea, eu sper să fie mai multe, sper să fie și legumele, și fructele, și laptele. Pentru că și acolo există un grad de evaziune destul de mare, grad de evaziune care produce probleme pe piața care ar trebui să fie corectă și în care concurența ar trebui să primeze, dar în condiții egale”, a afirmat Daniel Constantin.Acesta spune că măsura reducerii TVA și la alte produse se va lua după o perioadă de evaluare a efectului reducerii TVA la pâine.

Ministrul Agriculturii a adăugat că nu trebuie prevăzut nimic în bugetul pe 2014 cu privire la reducerea TVA.

”Dacă toate aceste lucruri sunt în regulă și avem și încasări, atunci nu va mai fi implicație asupra bugetului (…). Ca atare nu trebuie să prevedem nimic în bugetul anului 2014 cu privire la reducere”, a precizat ministrul Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent, marți, în județul Dâmbovița, pentru a se întâlni cu producători agricoli în Titu, Târgoviște și Voinești. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise