Au fost semnate contractele pentru ultima sesiune de depunere de proiecte pe Măsura 112

19

intalniretargoviste

Luni, 8 iulie 2013, orele 15:00, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, împreună cu George Turtoi, directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a participat, la sediul Centrului Regional pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 3 Sud Târgovişte, la semnarea contractelor de finanţare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investiţii pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

La eveniment au mai participat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Victor Sanda, prefectul judeţului Dâmboviţa şi Dorina Comşa, directorul CRPDRP 3 Sud Târgovişte.

Centrul Regional 3 Sud – Târgovişte a primit, de la demararea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală şi până în prezent, 2.969 de solicitări pentru finanţare în cadrul Măsurii 112 (Instalarea Tinerilor Fermieri). Valoarea cumulată a acestor solicitări este de 81,9 milioane euro. Dintre acestea, 1.413 tineri fermieri au semnat contracte de finanţare cu APDRP, valoarea plăţilor pentru aceste contracte aflate în implementare la CRPDRP Târgovişte ridicându-se la 20 milioane euro. În urma ultimului raport de selecţie, încă 129 de proiecte cu valoarea de 3,24 milioane de euro vor primi finanţare nerambursabilă şi vor fi contractate.

La nivel naţional, în ultima sesiune au fost depuse un număr de 7.974 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 272.388.000 euro. Numărul total al proiectelor depuse pe Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, de la începutul programului, se ridică la 22.494 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 630 milioane euro, din care contractate 11. 111, cu o valoare nerambursabilă de 266,4 milioane euro, suma efectivă plătită către tinerii beneficiari fiind de 172,8 milioane euro.

Citește și

Cmentariile sunt închise