Ministrul Agriculturii: Pretul oualor nu ar trebui sa creasca

14

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat la Craiova ca preturile oualor nu ar trebui sa mai creasca, in perioada urmatoare, si ca productia este suficienta si deci nu va fi „o criza a oualor de Paste”.
El a adaugat ca pretul de livrare al unui ou la ferma este de 0,45 de lei si a amintit ca a sesizat Consiliului Concurentei o posibila intelegere intre producatori.


„Am sesizat Consiliul Concurentei, pentru ca au fost semnale ca ar fi fost o intelegere intre producatori. In privinta preturilor la oua, va spun ca de la livrarea la ferma pretul este de 0,45 lei pentru un ou. Am fost si eu la cumparaturi si am vazut ca pretul este de 0,75 lei pentru un ou in magazine. Intr-adevar a fost o explozie a preturilor, intrucat Romania nu a mai putut importa din Polonia si a fost o iarna severa care a ingreunat livrarea”, a spus Fuia, potrivit MEDIAFAX.
El a dat asigurari ca in Romania nu va fi „o criza a oualor de Paste”. „Vreau sa va spun ca preturile la oua nu ar mai trebui sa creasca, pentru ca productia este suficienta. Nu vom avea o criza a oualor de Paste”, a mai spus Fuia.

Citește și

Cmentariile sunt închise