Ministrul Agriculturii, mesaj pentru fermieri: ”Cooperativa este singura solutie!”

Fermieri, asociați-vă! Cooperativa este singura soluție! Acesta este mesajul transmis de ministrul Adrian Oros fermierilor, mai ales celor mici, care au dificultăți în a-și vinde marfa în această perioadă. Șeful MADR a precizat, la un post de televiziune, că micii agricultori se confruntă cu aceste probleme în fiecare an, de aceea, asocierea ar fi cea mai bună soluție.

”Acest fenomen se întâmpă în fiecare an. Unii reușesc să-și vândă marfa, alții nu reușesc să-ți vândă marfa. Este vorba de capacitatea de a vinde această marfă. Problema este în primul rând la cei mici, care sunt divizați și care nu sunt asociați, care în unii ani nu reușesc să-și vândă marfa, deși în unii ani au producții frumoase. Sfatul Ministerului a fost dintotdeauna să-și facă cooperative. Singura soluție de a-și vinde marfa la prețuri competitive și de a-și procura inputuri la prețuri competitive sunt cooperativele. Din fericire, există multe cooperative în România. Au rămas mulți producători mici în afara acestor cooperative din motive pe care nu le discut, deși singura soluție este cooperativa. 

Anul acesta am făcut apel la administrația piețelor să lase piețele deschise, chiar dacă unii primari au fost tentați să le închidă, tocmai pentru ca acei mici și mulți care nu reușesc să vândă prin cooperative să reușească să-și vândă marfa în piețe. Și am spus să scoată afară toți samsarii și toți speculanții din piețe, ca să încapă acești producători.

Mai mult, am făcut o platformă online în care toți cei mici care nu reușeau să-și vândă produsele, să-și pună datele și cantitățile, iar aceste informații le-am dirijat către retaileri și i-am îndrumat să cumpere de la acești producători, cantitățile de legume proaspete care sunt produse acum. Mai ales că aveam informații că sunt probleme cu transportul la nivel internațional și că sunt sortimente care vin din import care vor lipsi în această perioadă. Deci asta este ceea ce a făcut acum Ministerul. Este singura modalitate prin care ne putem noi implica.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole