Ministrul Agriculturii: Măsura112 – Instalarea tinerilor fermieri, un program de succes

10

danielconstantinoficialVicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a apreciat , la Alba Iulia, că Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri este un program de succes, existând cereri de finanţare de la peste 25.000 de tineri.

‘Vreau să vă spun că programul este unul de succes şi Comisia Europeană apreciază în consecinţă. Am avut cereri de la 25.000 de tineri care au vrut să îşi înfiinţeze o afacere, să se instaleze în mediul rural. Cred că numărul celor care au semnat contracte este de 12.000, cu 25.000 de euro nerambursabili, şi după aceea am crescut la 40.000. Acum creştem alocarea nerambursabilă undeva aproape la 60.000 de euro şi sunt convins că vom avea acelaşi număr mare de solicitări’, a declarat Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă. 

El a menţionat că în judeţul Alba sunt peste 660 de tineri care au înfiinţat exploataţii, declarându-se convins că aceştia le vor duce la capăt foarte bine. 

Daniel Constantin a participat vineri, la Alba Iulia, la o dezbatere privind oportunităţile de iniţiere şi dezvoltare a investiţiilor rurale. ( Sursa:  AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise