Ministrul Agriculturii caută soluții pentru a putea plăti cei 27 de euro sprijin suplimentar

 Dministrubanianiel Constantin a afirmat, potrivit recolta.eu, că ministerul pe care îl conduce caută în prezent soluții pentru a identifica sumele necesare achitării celor 27 de euro, plafon maxim de plăți complementare. 

„Acum, toată lumea vorbește de cei 27 de euro complementari la hectar, ca și cum există deja un acord (…). Eu fac toate eforturile din punct de vedere bugetar să identificăm toate sumele, însă (…) nu pot să vă spun cu certitudine că vom avea suplimentar cei 27 de euro/ha. Mai ales că anul 2012, atunci când am avut probleme din cauza secetei, prevederea bugetară existentă pe atunci era de doar 12 euro pe hectar. A trebuit să facem eforturi din cauza secetei, să venim suplimentar până la 35 de euro. Vom vedea anul acesta. Eu sper să nu avem secetă și sper să nu fim nevoiți să venim cu atât de mult suplimentar de la bugetul de stat”, a declarat ministrul Agriculturii.
Pentru a schița o viziune cât mai clară asupra a ceea ce îi așteaptă pe fermieri la anul, ministrul Constantin a ținut să prezinte câteva detalii despre schema de subvenționare la hectar. Astfel, în 2014, sprijinul de bază din SAPS este de 88 de euro la hectar, la care se adaugă pachetul de înverzire de 44 de euro/ha. De asemenea, sprijinul suplimentar permis de actualul Regulament european este de 80 la sută față de cel din CNDP, adică față de cel acordat în 2013.
„Anul acesta acordăm 27 de euro la hectar, plafonul maxim, astfel că, în anul 2014, vom avea 80% din acesta, adică plafon maxim de 21,89 euro/ha. Ajungem la un sprijin de 154 de euro, plata de bază care se va acorda pentru cei care sunt în producția vegetală, la cereale, să spunem”, a afirmat Daniel Constantin. (Integral pe recolta.eu)
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult