Ministrul Agriculturii, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind Programul TOMATA

Programul Tomata, într-o formă actualizată și îmbunătățită, revine în anul 2022, a precizat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu, într-un dialog cu realizatorul Ovidiu Ghinea în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

”Reluăm programul Tomata și va continua, pentru că legumicultorii români au nevoie de acest program și piața românească în materie de tomate are nevoie de acest program, pentru că le oferă fermierilor încrederea de care au nevoie pentru a începe activități noi sau pentru a le dezvolta pe cele existente”, a precizat Adrian Chesnoiu pentru AGRO TV.

Șeful MADR a precizat că vechea formă a programului necesită mici corecturi, pentru a elimina situațiile de posibile fraude care au fost depistate în anii precedenți.

”Vechiul program a fost unul destul de bun, dar care necesită mici corecturi, ca să ne asigurăm că ne atingem indicatorii. Va fi mai multă rigoare în implementare, pentru că au fost anumite probleme, dar infime raportate la nivelul programului. Din păcate, factorii decizionali au scos în vedere doar ceea ce n-a fost bun, or la un program trebuie întotdeauna să lucrezi cu date statistice. Câți fermieri s-au înscris în program, câți dintre ei au încălcat regulile programului? Sunt majoritari? Am văzut în ultimii doi ani abordări care nu au legătură cu ceea ce ar trebui să se întâmple în agricultură. Toate sectoarele agriculturii românești trebuie puse împreună, să existe complementaritate, să dispară această antagonizare între fermierii mici și fermierii mari”, a mai spus Chesnoiu.

Întrebat de realizatorul Ovidiu Ghinea dacă sprijinul acordat prin programul Tomata va reveni la nivelul inițial de 3.000 euro, șeful MADR a precizat că analizele financiare nu sunt încă finalizate.

”Eu discut cu direcția de politici din Ministerul Agriculturii, punem la punct acest program, îl vom discuta cu fermierii să primim și de la ei feedbackul necesar și îl vom lansa în piață. Analizele financiare încă nu sunt finalizate. Am abordat mai multe perspective, însă eu nu vorbesc niciodată înainte să fac”, a explicat Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole