20 aprilie 2021 - 20:28

Ministrul Agriculturii: “Anul acesta, fiecare bucata de pamant trebuie lucrata”

Anul acesta, este esențial ca fiecare bucățică de pământ să fie lucrată, pentru a aduce hrană pe masa românilor, este mesajul ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta le-a comunicat fermierilor prevederile noii Ordonanțe Militare, care prevede că fermierii se pot deplasa în scopul realizării producției agricole și al comercializării produselor agroalimentare:
 
”Agricultorii și comercianții de produse agroalimentare își pot continua activitatea, respectând măsurile luate de către autorități!
Conform Ordonanței Militare nr.3 din 24.03.2020, ART. 1 – h), i) sunt exceptate de la interdicția de circulație persoanele care:
1.Se deplasează în scopul realizării producției agricole.
2.Se deplasează pentru comercializarea produselor agroalimentare.
 
În cazul în care sunt opriți de către forțele de ordine, producătorii agricoli trebuie să justifice unde merg. Verificarea motivului deplasării se face prezentând fie o legitimație de serviciu sau o adeverință de la angajator, fie o declarație pe propria răspundere completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă informații esențiale numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura”, le-a transmis șeful MADR fermierilor. 
 
Acesta a mai încurajat fermierii să muncească fiecare bucată de pământ, pentru a realiza producții cât mai însemnată, promițând, în același timp, că este în contact permanent cu mediul asociativ și va susține fiecare filieră de produs.
 
”Anul acesta, fiecare bucată de pământ trebuie lucrată. În următoarele luni, principala sursă de hrană va fi producția internă. Avem nevoie de producții cât mai bune, chiar daca o sa fie mai greu.
Suntem în contact permanent cu mediul asociativ din fiecare domeniu. Încercăm împreună să facem analize și estimări cât mai corecte privind necesarul de semințe, pesticide, fertilizanți, material genetic și cât este acoperit de producția internă. Avem obligația să susținem fiecare filieră de produs și să ne asigurăm că va exista un flux de alimente în magazine și în piețe!”, a mai adăugat Adrian Oros.