28 octombrie 2021 - 08:55

Ministrul Agriculturii a prezentat propunerile pentru Camera Agricolă

irimescu999Premierul ține ca toate Camerele Agricole să treacă în sectorul privat și să fie de utilitate publică, a declarat, marți, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, în cadrul Comisiei de specialitate din Camera Deputaților.

„Premierul ține foarte mult (la un model n.r.) inspirat din cel franțuzesc, în care toată consultanța, respectiv Camerele Agricole să fie în sectorul privat, dar de utilitate publică, să fie finanțate de Ministerul Agriculturii timp de 4 ani și ulterior să intre pe autofinanțare din contribuțiile fermierilor. Noi, cu camerele agricole și consultanța ne adresăm micilor și producătorilor medii și am dubii că ei vor reuși să finanțeze aceste camere agricole (după cei 4 ani n.r.). Acum avem în 14 județe Camere Agricole naționale. Va exista posibilitatea să scoatem de la Consiliile Județene consultanța și să o trecem pe toată în privat prin camerele agricole naționale sau private”, a explicat Irimescu.

El a precizat că toată consultanța ar trebui să treacă în cadrul Direcțiilor Agricole județene.

„Semnul meu de întrebare este dacă într-adevăr vor reuși să-și asigure finanțarea după cei 4 ani. O soluție la îndemână ar fi să treacă partea de consultanță în cadrul Direcțiilor Agricole județene. Nu este imposibil nici să descentralizăm”, a subliniat ministrul Agriculturii. (Sursa: AGERPRES)