Ministrul Adrian Oros: Sunt fermieri, nu puțini, care primesc necuvenit subvenții

Problema vânătorilor de subvenții este una bine cunoscută printre fermierii din România, dar măsurile concrete care se iau pentru oprirea acestui fenomen sunt puține. Până și ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros, recunoaște că fenomenul este unul răspândit la nivelul țării.

Într-un comentariu pe pagina oficială de facebook a ministrului, un medic veterinar de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Cami Iliescu, i-a atras atenția lui Oros asupra crescătorilor de animale care iau subvenții pe animale inexistente.

”Cât va mai dura aberația fondurilor APIA pentru animale care nu mai există? Crescătorii de animale nu respectă minimum de legislație, animale neidentificate, mișcare fără documente, tratamente cu PMV cu timp de așteptare administrate de ei. E dezastru în exploatații”, a scris medicul veterinar.

În replică, Adrian Oros a recunoscut că acest fenomen este unul răspândit, existând mulți așa-numiți vânători de subvenții. Potrivit ministrului interimar de la Agricultură, există mai multe anchete derulate în acest moment, chiar de către Direcția Națională Anticorupție.

”Nu toți crescătorii de animale sunt așa. Sunt și foarte mulți crescători de bună credință, care fac asta de generații. Din nefericire sunt si alții, si nu puțini, care nu respectă nici o regulă si care primesc necuvenit subvenții. Subvenții care se cuvin celor corecți.
Ei acționează în zona plăților directe mai mult, nu pe aceste măsuri de investiții pe care le lansăm acum. Aici verificările sunt mai drastice și monitorizarea durează câțiva ani.
Ăștia eu îi numesc “vânătorii de subvenții”. Deși nu sunt foarte mulți, sunt foarte vocali, iar unii influenți. Au fost mai multe anchete și ale ministerului (unele le-au contestat în instanță) și mai nou și ale DNA. Sper să se finalizeze și să se oprească acest fenomen”, a precizat Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole