26 mai 2022 - 04:21

Ministerul Agriculturii: Finanțare de 15 milioane EURO pentru fermierii care fac procesare

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) plănuiește investiții de anvergură în sectorul de procesare a materiilor prime produse de fermierii români. Dacă până acum genul acesta de investiții erau finanțate prin PNDR cu sume destul de mici, reprezentanții ministerului vor să schimbe acest lucru din 2023.

Potrivit lui Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, sumele pe care le-ar putea primi cooperativele care vor să înființeze fabrici de procesare începând din 2023 ar putea ajunge la 15 milioane de euro. انشاء حساب ون كارد

”Din punctul meu de vedere, procesarea și asocierea merg mână în mână, pentru că cu cât este mai mare volumul producției vegetale care este procesată, cu atât mai mare va fi puterea financiară a celor care fac această chestie. Avantajele pot veni din diferite zone. www.beoutq/live De ce să vindem grâu și să cumpărăm biscuiți, cozonaci și alte produse din Germania sau Franța?

Prin viitorul PNS, noi urmărim creșterea sumelor pentru fabricile de procesare; dacă în trecut a fost vorba de undeva la 2,5 milioane de euro per unitate de procesare, acum mergem până undeva spre 15 milioane de euro ca și propunere. Încă nu este finalizat, mai sunt discuții. طريقة لعب الطاولة المحبوسة Pentru o cooperativă sau asociație de producători, ar fi o sumă ok, pentru că cu 2,5 milioane de euro este foarte greu să mai faci ceva, ținând cont și de prețurile materialelor de construcții care au crescut foarte mult”, a precizat Sorin Moise în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. Bună ziua,
    Poate se gândește cineva ca și procesarea unor cantități mari de grau,orz,ovaz, triticale ,mazare,etc pentru transformarea lor în seminte merita sa fie trecuta la această categorie în vederea finanțării având în vedere cantitatile mari de semințe care se aduc din diverse tari și care au de multe ori o calitate îndoielnică.

  2. Bună ziua de ce numai cooperativele și ce-i care au ferme de cresterea și reproductie a animalelor trebuie să fie discriminati. Să-i lase și pe acedtia să se dezvolte. Intru in cooperativa să fiu la cheremul conduceri cu pile,cunoștințe și relații (PCR). Cate programe au fost finantate și pentru ce-i mici. Când vrei sa accesezi un program trebuie să fi eligibil cu vechime de cand te-ai înfintat. Firma are nevoie când se înfinteaza nu dupa trei ani de funcționar , când e tot greul trecut, taxe impozite investiti propri din ceea ai în buzunar. Cooperativa este scutită de taxe și impozite timp de 5 ani i-ar noi ce mici muncim și plătim. De ce s-au desfintat cooperativele și acum le vrem înapoi, pentru că au fost lote tote construcțiile și patrimoniul CAP de catre ce cu pile cunoștințe și relati (PCR) acum nu fac față fără ce-i mici și vor să intrăm în cooperative ca să aducem bani ai mentine pe ei.

Comments are closed.