Ministerul Agriculturii a hotărât câţi bani vor primi crescătorii de bovine, ovine şi caprine

30

oi_staulCrescătorii de bovine vor primi un ajutor naţional tranzitoriu de aproximativ 500 de lei pe cap de animal de carne şi 100 de lei pentru tona de lapte. Iar crescătorii de ovine şi caprine vor primi aproximativ 38 de lei pe cap de animal.

Proiectele celor două hotărâri de Guvern prin care sunt stabilite sumele pentru plata ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru sectorul zootehnic au fost publicate astăzi pe pagina Ministerului Agriculturii.

Suma totală destinată crescătorilor de bovine pentru cererile depuse anul trecut este de 680.023 de mii de lei şi este asigurată de la bugetul de stat. Suma se împarte astfel: 130.710 de mii de lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte şi 549.313 de mii de lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne. Cuantumul primelor se calculează prin raportarea sumei la cantităţile de lapte livrate sau vândute, direct eligibile, şi prin raportarea la efectivele de bovine eligibile.

Valoarea totală a ajutoarelor pentru crescătorii de ovine şi caprine este de 275.651 de mii de lei. Cuantumul primelor se calculează prin raportarea sumei totale la efectivul de animale eligibile. (Sursa: recolta.eu)

Citește și
2 Comentarii
  1. dan spune

    Ok am priceput da bani cand vine ???
    Bani pe pasune are grije alti de ei !!!!!

  2. Griu Teodor spune

    Ff

Cmentariile sunt închise