Minea: Prețul cărnii nu va crește de sărbători

22

carnecrudaPreţul cărnii de porc nu poate creşte de Crăciun, creşterea vine de la oportuniştii care vând pe marginea drumului, a declarat Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, la evenimentul Retail Arenă organizat de Wall-Street.ro în parteneriat cu Carrefour, Cardsimplus.ro, DPD România, Daedalus Millward Brown şi retail.ro.

El a mai spus că spera că la jumătatea lui 2014 va fi o scădere corectă de prețuri  la carne şi, apoi, la lapte.

„Eu nu sunt sigur că va scădea , suntem plimbaţi de azi pe mâine, dar, dacă nu se vor ţine de cuvânt, scăderea TVA din Ungaria şi Bulgaria va duce la un dezastru pentru România. Ultima discuţie pe această temă cu Daniel Constantin (n.red. Ministrul Agriculturii) a fost la Indagra şi el a promis ferm că va face tot ce poate pentru că acest lucru să se întâmple, notează Wall Street.

Dar el e ministrul Agriculturii nu cel al Finanţelor. Cât timp ungurii au decis scăderea TVA şi doar au comunicat acest lucru către FMI, se poate. Pe toate direcţiile, creşterea TVA nu a dus la o creştere a colectării acestuia. Decizia de a diminua TVA este una politica şi dacă se doreşte o relaxare pentru România, se va reduce TVA-ul la alimente. Romanii mănâncă prost şi asta este un lucru care ţine de strategie naţională”, a explicat Sorin Minea (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise