27 ianuarie 2022 - 04:20

Miliardul de euro pentru irigații, o certitudine

Fostul ministrul al Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat pe pagina sa de Facebook că miliardul de euro pentru sistemul de irigații este de acum încolo o certitudine. Legea irigațiilor a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 12 noiembrie.

„Prins cu predarea documentelor către noul ministru, nu am remarcat ca legea irigațiilor a fost promulgată si publicată in MO (n.r. Monitorul Oficial) încă din 12 Noiembrie. Am lucrat mult alături de colegii din minister si comisia de agricultura pentru a avea cea mai importantă lege pentru sector. Miliardul de euro este astăzi o certitudine! Este mai mult decât un acord politic! Este o lege care garantează fermierilor ca, indiferent de partid sau ministru, sumele vor exista din 2016 pana in 2020! Prin lege am alocat și aproape 1000 de posturi pentru agenția de îmbunătățiri funciare, care trebuiesc ocupate cât mai repede.”

Legea oferă garanția faptului ca infrastructura nu mai poate fi devalizată, a explicat fostul ministru.”În caz ca nu se întreține de către organizații, ea revine la stat! Prin introducerea abonamentului, toți fermierii au acces la apa la un preț accesibil, fără sa mai suporte pierderile din sistem.”

În finalul postării, Daniel Constantin le-a urat succes noului ministru si colegilor din minister în implementarea legii. „La încheierea mandatului am predat și cele două hotărâri de guvern cu privire la normele metodologice și programul național de irigații. Ele trebuiesc adoptate de guvern în 30 de zile!”