Mii de fermieri înscriși în programul „Tomata”, ciclul II

Deși a stârnit foarte multe controverse în spațiul public și a suferit mai multe modificări de termene și condiții, programul „Tomata” pare să fi avut succes în rândul fermierilor români.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie, peste 5.200 de fermieri din Olt s-au înscris pentru al doilea ciclu de producţie al programului „Tomata”, etapă în care poate fi accesat un ajutor de minimis şi pentru alte legume, ardei, castraveţi, fasole şi salată, informează AGERPRES.

„Pentru ciclul al doilea al programului de susţinere a producţiei de tomate şi legume în spaţii protejate, în judeţul Olt avem peste 5.200 de fermieri înscrişi şi estimăm că până la finalul perioadei de înscrieri se va ajunge la peste 5.800 de dosare”, a declarat recent Gabriela Andronie.

Aceasta a menționat că în prima sesiune a programului „Tomata”, derulată în prima parte a anului şi care a vizat exclus producerea de tomate în spaţii protejate (ciclul I), în judeţul Olt s-au înscris 5.813 fermieri, dintre care 5.728 au fost eligibili pentru ajutorul de minimis.

Până în prezent, au primit ajutorul de minimis aproximativ 1.000 dintre fermierii din judeţul Olt care au cultivat tomate şi au valorificat producţia în prima parte anului, iar alţi 4.000 de fermieri vor primi banii în perioada următoare.

În acest an, MADR a alocat 225 de milioane de lei pentru susţinerea producţiei de tomate şi legume în spaţii protejate (ardei gras, ardei kapia, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde). Denumit generic „Tomata”, programul este împărţit în două cicluri de producţie, iar tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri. Valoarea sprijinului total este de 4.000 de euro/beneficiar, iar producţiile minime necesare trebuie să fie de 3.000 de kilograme pe 1.000 de metri pătraţi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole