Mihai Herciu, AM PNDR: Pe subprogramul de pomicultură vom putea primi proiecte începând cu trimestrul I, 2015

12
livadameriPentru că proiectele de finanțare europeană prin intermediul viitorului subprogram pentru pomicultură trebuie să aibă în vedere și perioada de plantare a pomilor, acestea vor putea fi depuse cel mai devreme începând cu trimestrul al IV-lea al acestui an sau cel mai târziu, în trimestrul I al anului viitor, a declarat pentru Recolta.eu Mihai Herciu, șeful Direcției Generale Dezvoltare Rurală și al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM PNDR) într-un interviu.
Potrivit spuselor sale, nu există obligativitatea ca materialul săditor destinat investițiilor în fermele pomicole să fie de proveninență autohtonă. Cu toate acestea, recomandarea este de a utiliza material săditor autohton, unul rezistent atât la boli și la intemperii, cât și cu randamente foarte bune și calități organoleptice ale fructelor apreciate de consumatori.
Mihai Herciu a explicat în cadrul interviului că își dorește, în primul rând, o debirocratizare a sistemului „Aveam în vedere, și ne dorim în continuare în acest lucru, o debirocratizare a sistemului de implementare a proiectelor și, în sensul acesta, ne propunem să avem sesiuni deschise pe perioada unui an de zile, cu rapoarte de selecție trimestriale. Sesiune deschisă înseamnă că potențialul beneficiar are posibilitatea să aplice, să depună proiectul la oficiile județene, pe toată perioada anului, în fiecare lună, urmând ca, o dată la trei luni să se facă un raport de selecție și să fie comunicați cei selecționați”. (Integral pe recolta.eu)
Citește și

Cmentariile sunt închise