Mierea ecologică din Şomcuta, exportată în Germania

305

Apicultura este „mecanica fină” a agriculturii, sectorul în care se refugiază pentru a se relaxa oamenii migăloşi şi consecvenţi. Dincolo de hobby, însă, aceasta este un domeniu foarte serios care le poate aduce celor care activează în el venituri serioase.

Un asemenea caz este în Şomcuta Mare, unde Ioan Hotea are o stupină clasică frumoasă şi, mai nou, o a doua ecologică construită după modelul propus de partenerii lui din Germania, dornici să cumpere din România miere curată şi sănătoasă.

Pe lângă stupine, Hotea, gospodar desăvârşit, a pus pe picioare un sistem de producere de mătci, pentru a nu mai fi nevoit să cumpere din alte părţi familii de albine ba chiar mai mult, să poată vinde.

Cel mai important lucru, însă, rămâne că în Maramureş, la Şomcuta Mare, se produce una dintre cele mai bune mieri din lume care este deja apreciată în alte ţări şi prea puţin cunoscută în România.

Citește și
1 Comentariu
  1. Gicone spune

    Ma bucur ptr. dvs.
    Gicone , 0726522465

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult