Mierea de hrişcă previne bolile cardiovasculare

8

Mierea de hrişcă, o varietate de miere foarte densă şi închisă la culoare, poate fi un valoros înlocuitor al zahărului. Această miere brună conţine o cantitate foarte mare de antioxidanţi. La această concluzie au ajuns specialiştii de la Universitatea din Illinois, SUA, în urma unor cercetări făcute pe 19 tipuri de miere.

Cercetătorii de la renumitul for universitar recomandă consumul mierii de hrişcă la micul dejun, alături de fulgii de ovăz, de iaurt sau adăugată în diverse salate, tuturor categoriilor de vârstă. 

Antioxidanţii conţinuţi de mierea de hrişcă protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, previn îmbolnăvirile cardiovasculare şi de diverse tipuri de cancer, combătând în acelaşi timp pierderile de memorie de scurtă durată sau pierderea vederii.

 

Din compoziţia mierii de hrişcă fac parte vitamine din complexul B (B2, B3) şi vitamina C, valoroase pentru efectele terapeutice, printre care metabolizarea proteinelor, glucidelor şi lipidelor, stabilizarea nivelului de colesterol şi de zahăr din sânge.

 

Sursa: http://www.click.ro/lifestyle/sanatate/Miere-hrisca-previne-bolile-cardiovasculare_0_1508249238.html

Citește și

Cmentariile sunt închise