Microgranturile de 5.000 EURO/fermă! Ce se întâmplă ACUM la APIA cu dosarele

Etapa de semnare a contractelor pentru microgranturile de 5.000 euro pentru micii fermieri a fost finalizată, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urmează să demareze plățile în prima parte a lunii august, spune șeful instituției, Adrian Pintea.

În acest moment, dosarele eligibile la plată sunt verificate de către funcționarii APIA, pentru a fi depistate eventuale nereguli. Fermierii ale căror dosare sunt fără probleme își vor primi microgranturile în primele zece zile ale lunii august.

”Microgranturile sunt în portofoliul nostru și noi ne-am ocupat de ele, dar simt că a fost o măsură pe repede înainte și automat a trebuit să ne adaptăm și noi. A fost o colaborare cu cei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cu STS, iar APIA a trebuit din mers să implementeze această măsură. Au fost depuse vreo 32.000 de dosare, eligibile doar 10.000, pe principiul primul venit, primul servit.

În momentul de față, s-au semnat toate contractele, aceasta fiind o condiție, iar salariații APIA lucrează acum la verificarea eligibilității acestora. Lucrul cel mai important este că avem și buget, avem și banii în cont, iar în prima decadă a lunii august vor fi făcute aceste plăți. Se vor plăti în bloc, deci în 2-3 zile se plătesc toate, pentru că nici nu e suma foarte mare pe care APIA să nu o poată gestiona”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, în emisiunea Agrostrategia la TVR1. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole