Microcredite de pana la 50.000 de euro, pentru fermieri acordate de Federatia Nationala Pro Agro

21

JURCONI2Potrivit lui Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, microcreditele agricole fac parte din proiectele pe care organizaţia pe care o conduce le pregăteşte pentru anul viitor.

Astfel, zilele trecute, acesta a anunţat că membrii Pro Agro şi numai vor putea accesa împrumuturi de cel mult 50.000 de euro şi vor putea apela la specialişti care să le pre-evalueze dosarele pentru credite bancare pentru agricultură.

„Anul 2015, dincolo de un fond mutual funcţional, am dori să aducă pentru membrii noştri şi nu numai, Fondul de microcreditare Pro Agro care va adresa microcredite de cel mult 50.000 de euro fermierilor dispuşi să treacă de la agricultura de semi-subzistenta la cea comercială. Ne gândim să constituim 1.000 de ferme cu credite de câte 50.000 de euro de fiecare proiect – asta înseamnă undeva la 120-130 de hectare care pot veni din comasare, modele replicabile în fiecare judeţ. Rezultă undeva în jur de 25-30 de ferme pe judeţ. E bine că oamenii să aibă modele replicabile pentru că abia atunci înţeleg unde trebuie să ajungă şi acest lucru vrem să îl facem pentru fermierii romani în cursul anului 2015”, a declarat Jurconi.

Pentru că oamenii să aibă acces la finanţările pentru sectorul agricol, Federaţia Naţională Pro Agro a anunţat că pregăteşte inclusiv un departament specializat care să ofere consultanta fermierilor şi să analizeze dosarele acestora înainte ca ele să fie depuse la banca sau la orice altă instituţie implicată în credite agricole pentru agricultură. (Integral pe agroromania.manager.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise