Meteo: Vin două zile cu VISCOL PUTERNIC!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) e emis duminică mai multe avertizări meteorologice Cod galben și Cod Portocaliu pentru viscol puternic în mai multe regiuni ale țării, valabile până marți seara.

Astfel, pentru intervalul 7 februarie, ora 2.00 – 7 februarie, ora 15.00, meteorologii au emis un Cod galben de viscol și ninsori. Conform prognozei ANM, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

De asemenea, pentru intervalul 7 februarie, ora 5.00 – 7 februarie, ora 15.00, este emis un Cod portocaliu de viscol puternic. Potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

O avertizare Cod galben de viscol este emisă și pentru intervalul 7 februarie, ora 18.00 – 8 februarie, ora 20.00, când, potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

De altfel, potrivit prognozei ANM, îndeosebi în zona înaltă din regunile amintite, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi, 10 februarie.

O altă avertizare Cod portocaliu de viscol puternic este emisă pentru intervalul 7 februarie, ora 22.00 – 8 februarie, ora 20.00, când, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Meteorologii au mai emis un Cod galben de vânt puternic pentru intervalul 8 februarie, ora 5.00 – 8 februarie ora 20.00. În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Potrivit prognozei meteo emise duminică de ANM, intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole