Meteo: Se întorc furtunile! Vânt puternic, ploi torențiale, grindină, lapoviță și ninsoare!

Vremea rea revine în România! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineață o informare de instabilitate atmosferică accentuată, cu intensificări ale vântului, ploi torențiale și grindină, iar pe alocuri chiar lapoviță și ninsoare.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 aprilie, ora 16:00 – 26 aprilie, ora 22:00, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est.

De asemenea, se vor semnala ploi caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Conform estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30-40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70-80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Meteorologii atrag atenția că astfel de fenomene vor fi prezente, în după-amiaza zilei de luni, și pe arii restrânse din jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole