Meteo: România, sub ploi, grindină și vijelii!

Meteorologii anunță că furtunile vor cuprinde aproape întreaga țară în zilele următoare.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineață o avertizare Cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 2 iunie, ora 12:00 – 02 iunie, ora 23.00, în nu mai puțin de 29 de județe (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte. În intervale scurte de timp (1-3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte.

ANM precizează că astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării, însă în zilele următoare vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole