Meteo – Cod galben: Vânt puternic și viscol în 16 județe!

Meteorologii anunță vreme rea, cu vânt puternic și viscol, până joi seara, în mai multe județe ale țării.

Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis luni dimineață o informare potrivit căreia, în intervalul 16 ianuarie, ora 17.00 – 19 ianuarie, ora 20.00, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20-25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.                                                         

Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100-110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55-65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Tot luni dimineață a fost emisă și o avertizare meteo Cod galben de intensificări susținute ale vântului, valabilă în intervalul 16 ianuarie, ora 17.00 – 17 ianuarie, ora 22.00, în 16 județe (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

Astfel, meteorologii atrag atenția că în Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60-80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole