Meteo – Cod galben de ploi, vijelii și grindină în 15 județe!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineață o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 22 mai, ora 12.00 – 22 mai, ora 21.00, în 15 județe (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

Potrivit meteorologilor,  în intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum  și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, intensificări ale vântului, rafale în general de 55-65 km/h, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

ANM precizează că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole