Meteo – Cod galben de ploi însemnate și ninsori!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă două avertizări Cod galben de ploi însemnate cantitativ și ninsori.

Astfel, în intervalul 19 noiembrie, ora 20:00 – 20 noiembrie, ora 10:00, este valabilă o avertizare God galben de ploi însemnate cantitativ, în nordul Olteniei și în zona montană aferentă, până la  altitudini de 1400 m (vezi harta). Meteorologii estimează că, în intervalul menționat, cantitățile de apă vor depăși, prin acumulare, 25-30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

meteo
Sursa: ANM

De asemenea, ANM a emis și un Cod galben de ninsori valabil în intervalul 20 noiembrie, ora 0:00 – 20 noiembrie, ora 10:00. Potrivit meteorologilor, la începutul intervalului, la altitudini de peste 1700 m în zona Carpaților Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaților Orientali și a Moldovei (vezi harta), va ninge local moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 cm. În zona deluroasă și montană a Moldovei, trecător, vor fi și precipitații mixte și se va depune polei.

Totodată, meteorologii atrag atenția că în intervalul 20 noiembrie, ora 10:00 – 21 noiembrie, ora 20:00, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane.
      Local în Carpații Orientali și pe alocuri și în zona montană înaltă din rest va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.
      Temporar vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, iar în cursul zilei de luni și pe litoral, unde rafalele vor fi în general de 60-70 km/h.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole