20 mai 2022 - 06:24

Meteo: Ce vești le-aduce ANM fermierilor pentru următoarele săptămâni

Vești noi pentru fermieri de la Admininistrația Națională de Meteorologie (ANM), care a emis vineri, 25 martie, prognoza pe următoarele patru săptămâni (28 martie – 25 aprilie).

Astfel, în săptămâna 28 martie – 4 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud- vestice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru săptămâna 4-11 aprilie, meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și sud-estice, dar și excedentară în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În săptămâna 11-18 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate în sud-estul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 18-25 aprilie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Meteorologii estimează că și regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel specific pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.