Meteo: Ce îi așteaptă pe fermieri după Paște

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri estimările meteorologice pentru perioada 25 aprilie – 23 mai 2022. Iată ce îi așteaptă pe fermieri după Paște!

În săptămâna 25 aprilie – 2 mai, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Și regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, în toată țara.

Prognoza meteo pentru săptămâna 2-9 mai arată că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Cu excepția regiunilor centrale și în extremitatea de sud-est a țării, cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară.

În săptămâna 9-16 mai, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi local deficitar la munte, precum și în regiunile vestice, sudice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Meteorologii estimează că, în săptămâna 16-23 mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, se mai arată în informarea transmisă vineri de ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole